Вероятно вече сте прочели доста статии и сватбени публикации за това как да изберете сватбен фотограф повечето ,от които наистина спестяват от бюджета,но всъщност накрая получавате само това,за което сте платили.. Ето няколко съвета, които биха могли да ви помогнат да намерите идеалния фотограф за вас:

1.Имайте ясна представа за стила, който харесвате. Това ще ви помогне да стесните избора на фотографи. Привлича ли ви по-традиционната фотография, позирането и доста усмивки, започвайки от камерата? Предпочитате документално усещане, при което фотографът остава незабелязан, без позивни изображения? Откровен ли е стилът, който улавя големите емоции и малките детайли, за да разкаже историята на вашите предпочитания през целия ден? Търсите ли някой, който неестествено ще позира всяко изображение, прекъсвайки естествените моменти от случването или някой, който ще върви с течението, улавяйки даже мръсотията върху роклята , докато се разхождате през планинското поле, тихо попивайки в красотата на деня?

2.Запознайте се с вашия фотограф. Допада ли ви личността му? Вашият фотограф ще прекара най-голямата част от деня с вас,той е втория по важност след булката … Уверете се, че можете да го търпите и може би дори да го харесвате. 😉

Искам да кажа, че трябва му сипатизирате. Изберете някой, към когото сте привлечени. Обичам да опознавам по-добре всеки от клиентите си – това създава страхотна връзка, която всъщност е важна при създаването на изображения, изпълнени с ИСТИНСКА емоция. Когато гледате снимка, искам да почувствате нещо.

3.Помолете да ви представи своето портфолио от сватби.Допада ли ви стилът му.

4.Резервното оборудване е от решаващо значение. Попитайте вашия фотограф дали снима с резервно оборудване. Не искате фотографа да заснеме деня само с едно тяло на камера. Какво става, ако каишката се счупи и камерата падне на земята, преди церемонията да започне. Какво става, ако тялото на камерата се използва често и затворът се счупи (това се случва). Имат ли други обективи, ако гостът случайно разлее напитка върху единия обектив, който се използва. Това се уточнява, ако вашият фотограф снима с няколко професионални тела.Оборудването не е евтино от порядъка на 5000BGN+ и трябва редовно да се модернизира, почиства, калибрира.

Детайлите имат значение..

5.Обърнете внимание на времето и детайлите.Задавайте въпроси. Фотографът, когото планирате да наемете, предлага по-ниска цена … може би това е така, защото има и друга работа на пълен работен ден и снима сватби само през почивните дни. С тяхната работа на пълен работен ден тяхното обработване на снимките трае месеци. Разбираемо, защото те работят и друга работа на пълен работен ден. Искате ли да изчакате 5-6 месеца, за да видите снимките си? Същото важи и за студията, които рекламират, че снимат над 100 сватби на сезон. Искате ли да изчакате 6+ месеца, за да получите вашите сватбени изображения? Какъв ще бъде вашият клиентски опит …

Може ли вашият фотограф да ви даде индивидуализирано и обмислено внимание, ако те снимат куп сватби или сватбата ви просто ще бъде поредната?Времето е ценно и фотографите не искат да ви губят времето. Така че, ако те са извън бюджета ви и не можете да се движите по бюджет или размер на покритие, може би трябва да пропуснете да се свържете с тях. Има много разходи, които отиват за фотографския бизнес. Да останеш образован и актуален за технологиите и занаята, да не говорим за часовете прекарани в снимане плюс часове прекарани зад компютъра в редактиране на всяка снимка една по една,всъщност има толкова много причини фотографите да таксуват това, което правят,но това е друга тема.

error: Съдържанието е защитено от копиране!