Pricing

ФОТОГРАФСКИ услуги

Забележка:

  •  Кадрите се предават в JPEG формат с висока резолюция на линк за сваляне.
  • Изработка на календари.
  • Ако фотозаснемането е на отдалечено от гр. Велико Търново място (над 10 км), се начисляват транспортни разходи (според километрите).
  • Изпращам 20 снимки в рамките на първата седмица.
  • Пълна галерия в рамките на месец.
  • Заснемане на сватбена фотосесия (преди или след сватбата): …… (без включени транспортни разходи).
  • Предварителна консултация.
  • Таксуването е на започнат час.
  • Необработени кадри не се предават.
  • Ако снимките ще се използват за реклама, моля ви да ми пишете за допълнителна оферта.

faq

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Ще ставаш мама … запази момента завинаги

Между майката и нейните деца съществува вечна връзка. Връзка, която надхвърля времето и пространството и надхвърля нечие въображение. От деня, в който една жена открие, че е бременна, животът й се променя напълно и започва нова фаза от живота й. Със сигурност това е нещо, което една жена ще запомни до края на живота си; но за да й помогна да улови цялото това удивление и прекрасност, аз съм тук, за да я придружа през нейното пътуване. Как? С помощта на камера и деликатен вкус на фотографията на майката и бебето.Аз съм повече от радостна да приветствам всяка бъдеща мама, която реши да предприеме това артистично пътешествие с мен. Не е необходимо да се чувствате притеснени или нервни, ние ще седнем и ще си поговорим какво харесвате и какво чувствате, а аз ще направя всичко останало, което е необходимо, за да организирам вашата фотосесия за майчинство.

Аз знам, че това е особен и специален момент в живота ви, така че ще бъдете развълнувани – вероятно дори повече от развълнувани – аз ще бъда до вас, давайки ви шанс да обезсмъртите всички онези чувства, които растат вътре във вас като на филм. Харесвам деликатните и артистични фотографии, така че няма да се чувствате некомфортно пред обектива ми. Лекото докосване на ръцете по шията, деликатен профил, пълен портрет с цялата нежност на мама, очакваща детето си. Обичам да улавям тези чувства и моменти, за да можете да ги запазите чрез времето и промените. Е, когато ще видите резултата, няма да повярвате, че това сте вие!

Това е магията на фотографията ми за майчинство.Както казах, да станеш майка е пътуване и аз ще бъда до вас… дори когато малкото ви бебе се роди. Да, това е вярно, защото аз също давам възможност да направите фотосесия на вашето новородено в удобна обстановка на вашия собствен дом. Класическо черно-бяло, с прилив на творчество, за да превърнете първите седмици от живота на вашето бебе в произведение на изкуството … е, всяко бебе е произведение на изкуството, така че просто трябва да уловя магията! Ще се радвам да придружа вас и вашето семейство още повече, с моята специална фотосесия за семеен портрет, в която можем да станем по-луди и креативни, оставяйки любовта да тече между вас, вашия партньор и вашите деца.

Особености при снимането на деца

Няма нищо по-добро от естествената светлина за страхотните кадри. С естествена светлина не се нуждаем от изкуствена студийна светлина или лампи. Разбира се, трябва да бъдем внимателни по отношение на положението на слънцето: залез ли е, зазоряване или обяд? Всеки момент от деня има различна светлина и може да се използва в различни моменти.Чрез фотографията е възможно да разкажем история и да направим това с реквизит и няма нищо по-хубаво от използването на някои обекти на сцената!Децата ще направят от това голямо приключение!Децата са на друго ниво. Така че, е нужно залягане,за да сме на същото ниво. Ще намерим друга перспектива и ще ги привикнем към камерата и в същото време те ще ни се доверят.Децата не се усмихват, защото им казваме да го правят.

Те трябва да бъдат себе си и по време на снимки. Така че, задавайте им въпроси, карайте ги да се чувстват комфортно, играйте с тях и не ги принуждавайте да позират или да се усмихват. Най-добрите резултати са тези, които излизат естествено.Разбира се, темата за задния план е много важна. И в същото време е много важно да изберем подходящия фон според сцената, която искаме да фотографираме. Трябва да го обикновен, за да се съсредоточим върху темата или ще добавим някои подробности, ако искаме да разкажем история.Децата просто не могат да стоят неподвижни: те трябва да се движат; те трябва да играят. Няма проблем! Просто трябва да бъдем готови да заснемем тези великолепни и естествени моменти!Един от най-важните аспекти във всички видове фотография е композицията. Също така, за детската фотография е необходимо да се мисли за композицията. Така че, е нужно да започнем с перспектива и рамка, а след това да решим къде да поставим обекта си, т.е. според правилото на третините, извън центъра или предпочитаме симетрична композиция? Във всеки случай с малко изучаване и концентрация ще имаме страхотен резултат! Няма значение дали фона остава на тъмно или в сянка, искаме лицето да е в яркост и разкош.И накрая използвайки Photoshop или Lightroom  малките детайли могат да бъдат фиксирани по време на постпродукцията.

Ваучер за подарък

Зарадвайте своите близки и приятели с нестандартен подарък.Ваучерите са с валидност 6 месеца на различнa паричнa стойност.Чувството на изненада e толкова сериозно, че няма да ви подведа и ще се погрижа за всеки аспект от фотосесията,която искате да подарите.

Може просто да ми обясните кой е получателя на подаръка и да закупите ваучерa, който сте избрали. Оттам нататък всичко е в мои ръце.Можете да изберете ваучер за семейна фотосесия, което означава, че вашето специално семейство може да дойде при мен или на външно място за фотосесия и ще бъде изцяло посветена на тях. Децата могат да играят, родителите могат да покажат цялата си любов един към друг и децата си, а братята и сестрите могат да се забавляват заедно. Този ден за фотосесия за семеен портрет ще улови истинската същност на семейството и близките хора.

Като алтернатива можете да изберете ваучер за подарък за фотосесия  на новородено и дори изключително у дома, в удобството и безопасността на вашия дом.

Резултатът? Класически и безвременен портрет на радостта от живота.

На какво да обърнем внимание,когато избираме сватбен фотограф?

Вероятно вече сте прочели доста статии и сватбени публикации за това как да изберете сватбен фотограф повечето ,от които наистина спестяват от бюджета,но всъщност накрая получавате само това,за което сте платили.. Ето няколко съвета, които биха могли да ви помогнат да намерите идеалния фотограф за вас:

1.Имайте ясна представа за стила, който харесвате. Това ще ви помогне да стесните избора на фотографи. Привлича ли ви по-традиционната фотография, позирането и доста усмивки, започвайки от камерата? Предпочитате документално усещане, при което фотографът остава незабелязан, без позивни изображения? Откровен ли е стилът, който улавя големите емоции и малките детайли, за да разкаже историята на вашите предпочитания през целия ден? Търсите ли някой, който неестествено ще позира всяко изображение, прекъсвайки естествените моменти от случването или някой, който ще върви с течението, улавяйки даже мръсотията върху роклята , докато се разхождате през планинското поле, тихо попивайки в красотата на деня?

2.Запознайте се с вашия фотограф. Допада ли ви личността му? Вашият фотограф ще прекара най-голяма част от деня с вас,той е втория по важност след булката … Уверете се, че можете да го търпите и може би дори да го харесвате. 😉

Искам да кажа, че трябва му сипатизирате. Изберете някой, към когото сте привлечени. Обичам да опознавам по-добре всеки от клиентите си – това създава страхотна връзка, която всъщност е важна при създаването на изображения, изпълнени с ИСТИНСКА емоция. Когато гледате снимките после, искам да почувствате емоцията отново.

3.Помолете да ви представи своето портфолио от сватби.Допада ли ви стилът му.

4.Резервното оборудване е от решаващо значение. Попитайте вашия фотограф дали снима с резервно оборудване. Не искате фотографа да заснеме деня само с едно тяло на камера. Какво става, ако каишката се счупи и камерата падне на земята, преди церемонията да започне. Какво става, ако тялото на камерата се използва често и затворът се счупи (това се случва). Има ли други обективи, ако гостът случайно разлее напитка върху единия обектив, който се използва. Това се уточнява, ако вашия фотограф снима с няколко професионални тела.Оборудването не е евтино от порядъка на 10 000BGN+ и трябва редовно да се модернизира, почиства, калибрира.

Детайлите определено имат значение..

5.Обърнете внимание на времето .Задавайте въпроси. Фотографът, когото планирате да наемете, предлага по-ниска цена … може би това е така, защото има и друга работа на пълен работен ден и снима сватби само през почивните дни. С тяхната работа на пълен работен ден тяхното обработване на снимките трае месеци. Разбираемо, защото те работят и друга работа на пълен работен ден. Искате ли да изчакате 5-6 месеца, за да видите снимките си? Същото важи и за студията, които рекламират, че снимат над 100 сватби на сезон. Искате ли да изчакате 6+ месеца, за да получите вашите сватбени изображения? Какъв ще бъде вашият клиентски опит …

Може ли вашият фотограф да ви даде индивидуализирано и обмислено внимание, ако те снимат куп сватби или сватбата ви просто ще бъде поредната?Времето е ценно и фотографите не искат да ви губят времето. Така че, ако те са извън бюджета ви и не можете да се движите по бюджет или размер на покритие, може би трябва да пропуснете да се свържете с тях. Има много разходи, които отиват за фотографския бизнес. Да останеш образован и актуален за технологиите и занаята, да не говорим за часовете прекарани в снимане плюс часове прекарани зад компютъра в редактиране на всяка снимка една по една,всъщност има толкова много причини фотографите да таксуват това, което правят,но това е друга тема.

По кое време на деня е най добре за снимки на открито?

Ето едно общо ръководство за това, което можете да очаквате в зависимост от времето на деня.
Ранна сутрин – топла естествена светлина
Късно утро / обед – твърда слънчева светлина и по-твърди сенки, чудесно за драматични черно-бели снимки и сенчести ефекти, като цяло осветлението може да има строг вид на твърда светлина,
Късен следобед / рано вечер – топла златиста светлина, чудесна за стрелба с естествена светлина,
Нощ – снимки с продължителна експозиция и драматични градски светлини.
Времето: слънчевите дни са твърда светлина / мътните дни са мека разсеяна светлина.

Kакъв тоалет да избера за снимки?

Изберете земни и пастелни тонове,избягвайте ярките тонове.Желателно снимащите се да бъдат и в един тон.

error: Съдържанието е защитено от копиране!